OSTEOPATHIE

Created with Sketch.

Osteopathie is een paramedische tak binnen de gezondheidszorg welke de laatste jaren enorm aan belang gewonnen heeft, én terecht. Steeds vaker vinden mensen hun weg naar een osteopaat en daar is een goede reden voor. Osteopathie is een zuiver manuele discipline waarin we op zoek gaan naar bewegingsverlies in de verschillende systemen van het lichaam. Door het stimuleren van de doorbloeding, beweeglijkheid en bezenuwing kan het jouw lichaam – misschien zelfs letterlijk – een duwtje in de rug geven om de gezondheid te herstellen of te behouden.

INDICATIES

Created with Sketch.

Er zijn tal van redenen om een osteopaat te raadplegen. De meest gehoorde indicaties zijn nek-, rug- en hoofdpijn, maar een osteopaat behandelt een variëteit aan klachten. Een behandeling is een individuele aangelegenheid, waardoor een opsomming van alle indicaties bijna onmogelijk is.

| Klachten in de ledematen

| Klachten in de wervelkolom
| Hoofd- en aangezichtspijn

| Klachten in het spijsverteringssysteem
...

preventief

Created with Sketch.

Waarom wachten tot het te laat is? Laat jezelf preventief onderzoeken en voorkom het ontstaan van klachten. Zeker voor sporters is dit een belangrijk aspect. Op die manier wordt er kostbare tijd bespaard en kunnen kwetsuren in de toekomst vermeden worden. Geregeld een bezoek brengen aan jouw osteopaat kan dus zeker nuttig zijn.

terugbetaling

Created with Sketch.

Osteopathie is een zorg van de eerste lijn waardoor je geen voorschrift van de huisarts nodig hebt om een afspraak te maken. Na een consultatie krijg je een attest osteopathie mee welke je kunt inleveren bij de mutualiteit om te genieten van een gedeeltelijke terugbetaling. 

(februari – 2020)

  • Parthena: €10 per consultatie tot maximaal 6x per jaar.
  • LM – Liberale Mutualiteit: €10 per consultatie tot maximaal 6x per jaar.
  • Bond Moyson: €10 per consultatie tot maximaal 5x per jaar.
  • CM – Christelijke Mutualiteit: €10 per consultatie tot maximaal 5x per jaar.
  • OZ – Onafhankelijk Ziekenfonds: €10 per consultatie tot maximaal 5x per jaar.
  • VNZ – Vlaams Neutraal Ziekenfonds: €10 per consultatie tot maximaal 5x per jaar.

EVIDENCE based practice (ebP)

Created with Sketch.

Een absoluut streefdoel in deze praktijk is een wetenschappelijk onderbouwde werkwijze. Ik hecht veel waarde aan het gebruik van onderzoeks- en behandeltechnieken die het resultaat zijn van wetenschappelijk onderzoek. Dit aspect heet "Evidence Based Practice". Om dit doel zo goed mogelijk te blijven nastreven, volg ik geregeld bijscholingen.